top of page

Vaccinationer

Vi tilbyder i år vaccination mod Influenza, Pneumokokker samt Covid-19/Corona.

Bestil tid online eller telefonisk ved vores sekretær.

Influenza

Influenza er en virusinfektion, der kan ramme alle. Influenza er hyppigst i vintersæsonen. For nogle kan sygdommen være særligt alvorlig og udvikle sig livstruende. Fra 1. oktober 2022 kan du gratis blive vaccineret mod influenza, hvis du er fyldt 65 år, gravid i 2. eller 3. trimester, lever med en kronisk sygdom eller på anden vis er i særlig risiko.

Sundhedsstyrelsen anbefaler desuden, at sundheds- og plejepersonale og børn i alderen 2-6 år bliver vaccineret mod influenza.

Se her hvilke kroniske sygdomme der er omfattet det gratis tilbud om vaccination mod Influenza

Pneumokokker

Pneumokokker er en gruppe bakterier, der i visse tilfælde kan give alvorlig sygdom.  De mest almindelige sygdomme, som pneumokokker kan være skyld i, er akut mellemøre-, bihule- og lungebetændelse, der oftest ikke giver varige mén. Men for nogle kan lungebetændelse være alvorligt.

For at beskytte sårbare borgere er vaccination mod pneumokokker gratis for alle, der er fyldt 65 år, børn og voksne med visse kroniske sygdomme og andre borgere, som er i særlig risiko. Tilbuddet gælder til og med d.15. januar 2023.

Se her hvilke grupper der omfattet det gratis tilbud om vaccination mod pneumokokker. 

Covid-19 / Corona

Sundhedsstyrelsen forventer, at der henover efteråret og vinter vil ske en opblussen i epidemien med covid-19, ligesom vi har set de foregående år.

Personer på 50 år og derover bliver tilbudt vaccination.

Personer, der er under 50 år, og som er i øget risiko for et alvorligt forløb med covid-19, vil også blive tilbudt vaccination mod covid-19.

Personale i sundheds- og plejesektoren samt udvalgte dele af socialområdet, som har tæt kontakt med patienter eller borgere, der er i øget risiko for et alvorligt forløb med covid-19, vil også blive tilbudt booster-vaccination mod covid-19.

Derudover anbefaler vi, at nære pårørende i samme husstand som personer med svært nedsat immunforsvar tager imod tilbuddet om vaccination for at beskytte deres pårørende i særlig øget risiko.

Læs mere her

bottom of page